Blijf actief bij tegenslag en zorg voor een goede balans!

GewoonEenBaanJoletUilenberg“Als je je werk verliest verlies je meer dan alleen je werk”, zeg ik altijd. Je maakt geen deel meer uit van een groep collega’s of een bedrijf, de structuur van de dag moet je zelf bepalen, de zin en motivatie om dingen te ondernemen ontbreekt soms. En werkloos zijn is iets heel anders dan met pensioen gaan of een sabbatical nemen. In het begin van de werkloosheid vinden de meeste van mijn cliënten het nog wel “even lekker” dat er wat minder druk is. Als ze daadwerkelijk en doelgericht met solliciteren aan de gang gaan en merken dat het niet eenvoudig is om als 40+er weer aan de slag te komen dan slaat eerst de onvrede en later de paniek toe. Soms wordt iemand wrokkig naar de maatschappij en na verloop van tijd slaat ook de onzekerheid toe. Iedere afwijzing weegt zwaarder dan de vorige. Om dan de moed er in te houden is niet eenvoudig.

Ik kan het niet genoeg benadrukken; blijf actief, zorg voor een goede balans tussen werk zoeken en andere activiteiten. Je kunt niet 40 uur in de week met werk zoeken bezig zijn. Sport, creatief bezig zijn, vrijwilligers werk doen, alles kan helpen om die balans in evenwicht te houden. Zorg er voor dat je mensen in je omgeving vraagt je hierin positief te steunen!

 

5 comments on “Blijf actief bij tegenslag en zorg voor een goede balans!

  1. 3 jaar verder en behoorlijk wat sollicitaties en gesprekken, helaas nog niet in het werkproces teruggekeerd. Maar ook nog geen enkel moment verveelt. Gewoon een normale routine aanhouden en in jezelf blijven geloven. Uiteindelijk gaat het lukken. Ben het ook volledig eens met de schrijfster.

  2. Al sinds 2010 geen vast dienstverband meer gehad maar daarvan wel 35 maanden gewerkt op interim basis. Wanneer je als oudere weet waar je goed in bent en dit enthousiast kan verkopen is je kans nooit nihil en van iedere afwijzing kun je wat leren!

  3. Goede, positieve en nuttige bijdrage Jolet. Probeer ook thematisch te netwerken. Wat zijn jouw thema’s en kwaliteiten en spreek hier je netwerk gericht op aan. Zo bouw je aan expertise en blijf je in beeld. Hier komt weer werk en vervolgcontact uit is mijn ervaring. Dit motiveert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *