Altijd maar doorgaan (en veel oefenen!!)

Altijd-maar-doorgaan-(en-veel-oefenen!!)GewooneenBaanHet is als sollicitant niet eenvoudig om je na de zoveelste afwijzing weer op te laden om opnieuw te solliciteren. Ik kan mij dat goed voorstellen. Solliciteren wordt door de meeste mensen niet als favoriete bezigheid gezien. Een uitnodiging voor een gesprek is het maximaal haalbare wat je uit het reageren op een advertentie kunt halen. En als dit na meerdere keren (soms tientallen keren) reageren geen uitnodiging oplevert, verlies je soms de moed.

Mijn ervaring is dat stug doorgaan uiteindelijk loont. Ik adviseer altijd vooraf te bellen als je wilt reageren op een vacature. Maak hier voor jezelf een projectje van. Ga eerst bellen naar banen die je wel leuk lijken maar die bijvoorbeeld qua woon-werk afstand voor jou te ver zijn. Na een keer of 10 bellen heb je dat onder de knie.

Als je dan een vacature ziet die je wel echt heel leuk vindt kom je beter beslagen ten ijs. Dit zal ook zijn weerslag hebben in de motivatiemail die je gaat schrijven. Ik kan het niet genoeg benadrukken, oefenen, oefenen en doorzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *