Experiment met bijstandsregels; maar welke?

GewooneenBaanJoletUilenbergEr wordt veel geschreven over de doorstroom van 50+ers vanuit de WW naar de bijstand. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er vaak andere factoren dan leeftijd een rol spelen of je in de bijstand komt. Hieruit blijkt dat bijv. alleenstaanden vaker doorstromen naar de bijstand dan samenwonenden, wat ook logisch is. Je krijgt immers geen bijstand als je partner voldoende inkomen heeft. En dat mensen in achterstandswijken met name in grote steden met een lage opleiding ook vaker doorstromen naar de bijstand.

In het AD stond een artikel over een proef om andere regels te hanteren in de bijstand. Helaas worden de regels niet toegelicht, ik ben er wel benieuwd naar. Met een aantrekkende arbeidsmarkt hoop ik dat het ook mensen in de bijstand beter zal lukken om weer werk te vinden. Werk is belangrijk voor mensen; geeft structuur en een doel in het leven, je hoort ergens bij en het levert inkomen op. En een inkomen geeft vrijheid!

*Informatie over doorstroom gelezen in het onderzoek door het UWV: Na de WW in de bijstand (de doorstroom van ww naar de bijstand per gemeente).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *