Omscholen loont!

Omscholen is iets wat uiteindelijk maar weinig van mijn cliënten doen. Ik heb wel eens uitgerekend dat op iedere 100 kandidaten er slechts 4 zijn die zichzelf omscholen tot een heel ander beroep. Recent heb ik een cliënte van mij gesproken die zich een aantal jaren geleden heeft laten omscholen tot verzorgende IG3. Zij heeft toentertijd zeer bewust die stap gezet en er geen dag spijt van gehad. Ondanks het feit dat de opleiding haar niet altijd meeviel, zij was op dat moment 53 jaar, heeft ze er toch al haar tijd en energie in gestoken en het diploma behaald. Vervolgens werd zij ontslagen bij de organisatie waar zij haar opleiding had gedaan maar vond in haar regio snel nieuw werk bij een andere stichting.

Een half jaar geleden is zij verhuisd naar een deel van Nederland waar beduidend minder werk is. Aan haar kwalificaties was echter wel behoefte en ze vond vrijwel direct weer werk. Ze heeft het in haar nieuwe woon- en werkomgeving erg naar haar zin.

Mocht omscholen een brug te ver zijn voor je, denk dan aan een intensieve bijscholing in je eigen beroep. Mijn ervaring is; het loont echt om dit te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *