Met het juiste stemgebruik zeg je zoveel meer tijdens een sollicitatiegesprek!

Recent heb ik met veel plezier het boek ‘Ik hoor het aan je stem’ gelezen van Elizabeth Ebbink. Zij heeft een boek geschreven over stemgebruik en wat je er zelf aan kunt doen om je stemgebruik aan te passen of te veranderen.

De meeste bedrijven zoeken als ze een vacature hebben een deskundige, plezierige collega. Tijdens een sollicitatiegesprek is het dus van groot belang om zo over te komen en je stem aan te passen aan het niveau van je gesprekspartner. Mocht je als feedback naar aanleiding van een sollicitatiegesprek wel eens te horen hebben gekregen dat je bijv. vlak overkomt of dat je juist te krachtig overkomt dan is het misschien een idee om eens aandacht te besteden aan je stemgebruik. In het boek staan veel voorbeelden en beschrijvingen van stemmen van bekende Nederlanders en buitenlanders en hoe zij overkomen.

Achterin het boek staan verschillende praktische oefeningen. Met behulp van de QR app op je smartphone of je tablet kun je deze oefeningen bekijken en ook zelf doen. Elizabeth legt op een heldere en duidelijke wijze uit wat het effect is van je stemgebruik en hoe je op een goede manier contact kunt maken met je gesprekspartner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *