Ben jij een strenge baas voor jezelf?

Ondanks de aantrekkende arbeidsmarkt merk ik dat het nog steeds niet makkelijk is voor een werkzoekende 50+er om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Vaak wordt mij de vraag gesteld wat je nu beslist moet doen als 50+er om aan de bak te komen. Uit het hele scala van activiteiten die je kunt doen licht ik er twee uit; attent gedrag vertonen en een mega discipline ontwikkelen.

Op ieder mailtje, hint of suggestie die je van iemand krijgt reageer je met een mail of een telefoontje. Als ik de uren betaald zou hebben gekregen die ik hieraan besteed heb dan zou ik niet meer hoeven werken zeg ik wel eens. Ga echt op alles in, attent gedrag kost niets en levert veel op, mogelijk een baan! De uitnodigingen aan mij gericht om te linken via LinkedIn zonder persoonlijk berichtje zijn ontelbaar, degene die ik krijg met een persoonlijk berichtje zijn vaak op één hand te tellen! Ik stuur bij een uitnodiging altijd een persoonlijke noot.

Solliciteren

Als we het hebben over de mega-discipline die je moet ontwikkelen gaat het vooral om de afspraken die je met jezelf maakt. Of dit nu betekent dat je met jezelf afspreekt dat je iedere week twee netwerkgesprekken voert met mensen die je (nog) niet kent òf dat je 4 dagen per week van 08:30 tot 12:00 uur met werk zoeken bezig bent maakt niet uit. Het is echt van wezenlijk belang om vol te blijven houden, ik realiseer mij dat dit lastig is. Solliciteren vindt vrijwel niemand leuk om te doen en het is heel verleidelijk je aandacht te richten op andere onderwerpen. Het gaat er echt om dat je de eenmaal met jezelf gemaakte afspraken niet laat doorkruisen door andere dingen die er even tussendoor komen. Behalve als het om een sollicitatiegesprek gaat natuurlijk……

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *