45-plussers uitgerangeerd?

Bron: De Stem

In dit artikel geven Maurice Limmen en Rob Witjes aan dat er een mentaliteitsverandering bij werkgevers moet komen. Ik deel hun mening volledig! Wij leven in een “oud” land, de gemiddelde leeftijd bij een groot deel van de bedrijven is dik in de 40, dat dit heel normaal is beseffen we niet altijd. Ik kan mij voorstellen dat wanneer managers steeds jonger worden dit de positie van oudere werknemers benadeelt. Managers zijn de beslissers in het aannamebeleid; het is een natuurlijke neiging van leidinggevenden om medewerkers aan te nemen die jonger zijn dan zij zelf zijn. Pas als hun leeftijd oploopt zal hierin automatisch verandering komen.

Daarnaast zullen oudere werknemers er zelf alles aan moeten doen om een “jonge” uitstraling te hebben; mentaal en fysiek. Zorg dat je jezelf tijdig bijschoolt en fysiek in goede conditie blijft! Er zijn al campagnes zoals Open voor 50Plus, maar het lijkt mij een goed idee om eens een landelijke campagne te starten gericht op de (jongere) managers in plaats van de oudere werknemers!

 

 

 

 

3 comments on “45-plussers uitgerangeerd?

  1. Laten we een nationale belactie organiseren…we bellen alle bedrijven van 10 man of meerhoeveel 40plussershoeveel 45plussershoeveel 50plussershoeveel 55plussers heeft u de laatste 5 jaar aangenomen?Had u Albert van der Kamp ook aangenomen als hij Achmed Bourachkine had geheten?U, in dat hippe internetbedrijf of die coole startup , waarom bent u zo trots op uw jonge dynamische medewerkers? Gemiddeld leeftijd 27!!!!U kunt ook trots zijn op uw dynamische medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *