Aardig tegen jong en niet tegen oud?

Wat mij opvalt is dat in het algemeen men veel aardiger praat over jongere collega’s in bedrijven en organisaties dan over oudere collega’s. Als een jonge jongen of jong meisje pas met werken is gestart hoor je vaak vergoeilijkende opmerkingen als: “Hij is nog jong en moet nog veel leren”, “Ach, zo ben ik ook begonnen en iedereen heeft dat als je net begint met werken, maar dat komt wel goed”.

Als een oudere collega instroomt in een nieuwe functie dan wordt er verwacht dat iemand direct weet hoe de hazen lopen en alles kan. Ook de opmerkingen die over oudere werknemers de ronde doen zijn vaak veel minder mild: “Hij is oud dus niet meer flexibel” of “Dat gaan wij gezien jouw leeftijd niet meer in je investeren”

Oud worden we in deze maatschappij steeds sneller, ingegeven door social media, uitingen op radio en tv, de focus ligt op Jong. En dit terwijl wij met z’n allen steeds ouder worden, de gemiddelde leeftijd van werkenden ligt nu op 42 jaar, maar in de bedrijven waar ik voor werk al vaak tegen de 50. Misschien is het een goed idee als we sowieso aardiger over elkaar praten ongeacht de leeftijd? Kost niets, scheelt een hoop!

1 comments on “Aardig tegen jong en niet tegen oud?

  1. Dit is zeer juist opgemerkt. Ben na faillissement van bedrijf werkeloos geworden. Ik heb daarna enkele tijdelijke banen gehad. Iedereen was tevreden met mijn werk maar een vaste aanstelling zat er niet in. Toch de leeftijd die je uiteindelijk nekt.
    Wie durft het eindelijk een keertje met mij aan ondanks mijn leeftijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *