Ah, jij vindt wel wat!!

GewooneenBaanAls je je baan kwijt raakt dan zeggen collega’s (die soms wel mogen blijven) vaak dit soort dingen tegen je. Af en toe voegen ze er nog aan toe: “Over jou maak ik mij geen zorgen, met jou komt het wel goed”. Dit is goed bedoelde raad waar je als werkzoekende niet veel aan hebt. Jouw collega’s proberen je hiermee een hart onder de riem te steken. En ze menen het vaak ook oprecht. Zij kennen je immers en hebben vertrouwen in jouw kwaliteiten, capaciteiten en vaardigheden. Daardoor gaan ze er van uit dat jij zó weer een andere baant zult vinden.

Wat ze vergeten is dat je bij een nieuwe werkgever geheel onbekend bent en dat je eerst uitgenodigd moet worden voor een gesprek en pas als dat lukt je de kans krijgt om aan de toekomstige werkgever te laten zien of je geschikt bent voor de functie.

Fijn dat je collega’s zo met je meeleven maar neem zelf tijdig initiatief, houd het roer in handen. Verdiep je in jouw arbeidsmarkt, zorg voor een goed Linkedinprofiel, werk je cv bij en begin al te netwerken voor je daadwerkelijk werkzoekend bent. Vraag om professionele hulp voor het juiste duwtje in de rug om goed voorbereid aan de slag te gaan. Goed en tijdig beginnen biedt de meeste kans op succes om een nieuwe baan te vinden en een doorstart van je carrière te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *