Slim en gericht solliciteren werkt!

Een bevriende relatie van mij (56) was een half jaar terug haar baan kwijt geraakt. Zij heeft zich, via een bureau, laten begeleiden in de opmaak van haar CV en LinkedIn profiel. Zij heeft zich gericht op het vinden van een leidinggevende functie; haar expertise bij uitstek! Ze wilde graag werken in een andere sector, heeft slim gesolliciteerd (<10 keer), een uitstekende brief geschreven, haar nieuwe CV bijgevoegd en werd uitgenodigd voor een gesprek. De procedure was zwaar, maar zij is het geworden en ze heeft nu een jaarcontract bij een non-profit instelling!!

7 comments on “Slim en gericht solliciteren werkt!

  1. Beste meneer Van Oosten,
   Nee, zij is niet door mij begeleid, dus het gaat in DIT geval niet om mijn bureau.
   Hartelijke groet,
   Jolet Uilenberg

 1. Hallo,
  Ik wil eventjes reageren op gericht solliciteren. Daar ben ik ook al mee bezig.
  Eerst 25 jaar in grafische sector gewerkt nu is het gewoon tijd voor wat anders.
  In het laatste berdrijf heb ik ook in magazijn van webwinkel gewerkt. Is me goed bevallen alleen het bedrijfje was me te klein. Nu wil ik gewoon werken in een magazijn van een groothandel b.v. Media Markt of Boels. Met zulke bedrijven ben ik wel bezig. Dus ik solliciteer heel gericht alleen nu moet het kwartje wel vallen?. Hoor graag hoe u erover denkt. U mag mijn LinkedIn profiel
  wel eens bekijken.

  Met vriendelijke groet,
  Albert Mans

 2. Wat een mooie prestatie.Ik ben erg benieuwd naar het gerichte en haar aanpak specifiek. Ik dacht namelijk dat ik die vaardigheid mezelf aardig eigen had gemaakt. Maar moet bekennen dat ik deze resultaten echt niet heb bereikt (of is het nog niet?).

 3. Simone,
  Je zult misschien ook mijn vervolgblog over dit onderwerp gezien hebben. Daarin staat een reactie van haar!
  Groetjes,
  Jolet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *