Als werkzoekende ben je nooit echt vrij

Als werkzoekende ben je nooit echt vrij Jolet Uilenberg GewooneenBaanWat ik vaak hoor van cliënten die ik begeleid is dat ze  als werkzoekende nooit meer echt het gevoel hebben dat ze vrij zijn. Alleen als je werk hebt dan hebben de begrippen vakantie en weekend inhoud. Als je geen werk hebt dan blijft op de achtergrond de gedachte zeuren dat je een baan moet vinden. Ik merk dat dit erg beïnvloed wordt door de financiële noodzaak om werk/een baan te vinden. Hoe groter die financiële noodzaak, hoe meer mensen die druk ervaren om constant bezig te moeten zijn met het zoeken en vinden van werk.
Hoe ga jij daar in de praktijk mee om?

 

2 comments on “Als werkzoekende ben je nooit echt vrij

  1. Maak van werk zoeken een baan. Zorg voor een vaste dag- en weekindeling en verdeel je tijd in blokken met bijvoorbeeld desk research, reageren op vacatures, open sollicitaties, opvolging (superbelangrijk), relevant beurs- en bedrijfsbedrijfsbezoek en netwerken. Organiseer een borrel met ex-collega’s. Ga naar de netwerkborrel van de locale werkgeversclub. Als je je tijd serieus en gestructureerd besteedt aan het afwerken van takenlijstjes en jezelf doelen stelt ten aanzien van het aantal sollicitaties en contacten hoef je jezelf ook niet schuldig te voelen als je geniet van je vrije tijd.

  2. het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe je het inricht, ik ken genoeg die 1 x in de week solliciteren en de rest van de week op de bank hangen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *