Case 3: Voorbereiden op de toekomst

Een 50-jarige dame heeft bij haar werkgever al een tweetal reorganisaties overleefd. Ze heeft besloten zich voor te bereiden op haar toekomst. Ze realiseert zich dat er vanzelf een volgende reorganisatie zal komen. Ze bekijkt veel advertenties op vacaturesites op internet en ook in de krant en komt tot de conclusie dat er regelmatig behoefte is aan loonadministrateurs. Ze besluit in overleg met haar werkgever hierin een opleiding te volgen die ze afrondt met een diploma. 
Als de volgende reorganisatie een feit is volgt ze bij mij een individuele sollicitatietraining. Ze heeft nog even tijd om dit te doen voordat haar ontslag werkelijkheid wordt.
Direct na het vertrek bij haar werkgever schrijft ze zich in bij verschillende uitzendbureaus. De geluiden zijn niet positief, totdat iemand het wel met haar ziet zitten en haar benadert voor een opdracht. Ze gaat op gesprek, zij bereidt zich goed voor en wordt direct aangenomen. Bij haar nieuwe tijdelijke werkgever heeft zij het goed naar haar zin.
Door zich voor te bereiden op haar toekomst, een opleiding te volgen en bereid te zijn voor een lager salaris via een uitzendbureau aan de slag te gaan vindt zij snel een andere baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *