De donkere dagen van Januari!

DonkeredagenvanjanuariMen heeft het altijd over de donkere dagen voor Kerst, maar voor iemand die werkzoekend is zal de kerstperiode niet zo vervelend zijn. Het feit dat je geen baan hebt beïnvloedt de feestdagen zeker maar je voelt je even vrij van de plicht om werk te zoeken.

Als januari dan weer aanbreekt “moet” je weer beginnen. Vrijwel niemand vindt de zoektocht naar een baan een leuke zoektocht. Als je regelmatig wordt uitgenodigd voor een gesprek is het nog wel te doen, als dat niet het geval is dan is afhankelijk van de discipline die je hebt of het je lukt om weer te starten. Al mijn kandidaten krijgen in de eerste week van januari een mail van mij om hen te stimuleren weer aan de gang te gaan. Ik hoop dat jij als 50+ sollicitant ook iemand hebt die je hierbij ondersteunt, dat heb je in de donkere dagen van januari wel nodig!!

 

5 comments on “De donkere dagen van Januari!

 1. Hoi Jolet,

  Dat “opstarten” is zeker niet altijd makkelijk. Maar zie het ook in het perspectief hoe goed we het in Europa hebben: we zijn nummer 1 continent als het gaat om aantrekkingskracht voor vluchtelingen. Zoals je weet ben ik zelf werkzaam in de energiesector, sterk leunend op het product olie dat nu door enkele landen wordt gebruikt voor spelletjes en olie net zoveel “waard” is als … water. Volgens mij de beste aanzet om te denken: leven is echt meer dan alleen werken voor geld!

  Groetjes, Vincent

 2. Beste Jolet,Kerstdagen zijn prima, om te “rusten” van diverse sollicitaties, maar het is ook heel erg fijn om weer in januari al je energie in te steken in de sollicitatie-activiteiten om werk te krijgen. Met andere woorden. Ik ben blij dat het januari is. Positief blijven en denken: ik krijg weer kansen om werk te krijgen, ook al ben ik ruim 2 jaar zonder werk!!Bezoek de workshops, solliciteer, bel om informatie. Bijzonder blij ben ik dat ik iemand gevonden heb die mij aan werk wil helpen.Groetjes, Jan-Anne

 3. Volgens mij heb jij toch niet goed het idee wat er speelt in het hoofd van mensen die langdurig werkloos zijn. De feestdagen zijn net als vakantie momenten dat je tijd hebt om eens wat meer met elkaar te praten, maar waarover? Even niet hoeven solliciteren is trouwens ook alleen voor hen die de vrije dagen van het UWV opnemen, anders blijft gewoon de zelfde periode actief waarin de verplichte 4 (nutteloze) sollicitaties moeten gebeuren. Netwerken levert betere contactmomenten op maar daar heeft men rond de feestdagen ook geen tijd voor jouw dus kom eind januari maar eens langs hoor je dan.

  1. Beste Jf,

   Ik ben zelf ook werkloos geweest een tijdje dus ik denk dat ik wel degelijk weet hoe het voelt. Een ieder beleeft het natuurlijk anders. Netwerken levert inderdaad met concrete resultaten op dan solliciteren. Het is verstandig om dit regelmatig te doen en op de goede manier. Netwerken levert overigens pas na verloop van tijd resultaat op, dat is echt iets van de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *