Het komt Niet allemaal Wel Goed!

Vaak hoor ik mensen het volgende zeggen als het om het zoeken en vinden van werk gaat: “Het komt wel goed”.

Het komt Niet Allemaal wel Goed, denk ik dan. Ik verbaas mij er altijd over dat mensen wel bereid zijn om  te investeren in vakopleidingen, maar bij het onderwerp solliciteren gaan zij er van uit dat zij dit van nature beheersen. Solliciteren is een vak geworden en het is zinvol om zodra je er ook maar enigszins lucht krijgt van het feit dat je werk gaat verdwijnen je direct adequaat reageert en aan de slag gaat. Zorg dat je een boek leest over het onderwerp, ga naar een lezing of laat je begeleiden, zodat jouw kennis over dit onderwerp op een goed niveau is! (of je moet gaan beleggen is een tweede natuurlijk).

3 comments on “Het komt Niet allemaal Wel Goed!

  1. Dat het niet vanzelfsprekend goed komt mag wel duidelijk zijn. Naast investeren in opleidingen, bijscholingen enz kun je er niet omheen dat het aanbod ver over de vraag staat. Dus alle hulp en trainingen ( CV en sollicitatietraingen ) zijn dus essentieel. Maar wel de positieve gedachten vasthouden.

    1. Peter, dat is zeker waar en het is niet altijd eenvoudig om de positieve gedachtengang vast te houden, daarvoor moet je jezelf aardig goed kunnen motiveren.

  2. Natuurlijk komt het niet allemaal zomaar goed.Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die werkzoekenden willen helpen naar het vinden van een werkplek.Ook steeds meer kerken worden langzaam wakker en gaan het onderwerp niet meer uit de weg. Veel goed werk wordt gedaan door GidsNetwerk en daaraan gekoppelde instanties. Natuurlijk is je laten coachen, in het hoe ga ik om met werkloosheid, geen luxe. Nog steeds bestaat de mogelijkheid voor een gratis coaching. Ik ben nu klaar met mijn opleiding maar wil nog meer ervaring opdoen voordat ik de sprong waag naar ZZPer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *