Hoe ziet jouw werkweek er uit nu je werkzoekend bent?

Het is best heel lastig om jezelf iedere keer te motiveren om aan de gang te blijven als je werkzoekende bent. In eerste instantie ga je vol goede moed aan de slag maar als de ene afwijzing na de andere afwijzing zich opstapelt is het lastig om die moed er in te houden.
In al de jaren dat ik mensen begeleid heb ik nog nooit iemand horen zeggen dat hij/zij solliciteren een leuke activiteit vond om te doen. Van mijn cliënten hoor ik dat ze op heel verschillende manieren met de indeling van hun werkweek om gaan.
Een oud-leidinggevende van mij die werkzoekend was had met zichzelf de afspraak om iedere dag van half 9 tot half 12 met werk zoeken bezig te zijn.
Een andere cliënt was de hele week druk met zoeken en reageren en verloor zichzelf helemaal in het solliciteren. Zij werd er bijna overspannen van. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat ze 4 dagen per week met werk zoeken bezig mocht zijn en 1 flexibele dag in de week haar pijlen op iets anders kon (moest!) richten. Zelf begin ik, als ik thuis werk, rond 08:00 met mijn activiteiten.
Aan het begin van de middag schop ik mijzelf naar buiten om even een boodschapje te doen of ergens thee te drinken en de krant te lezen. Bij thuiskomst ga ik dan weer helder en met een andere blik verder. Vaak vallen ideeën mij in op momenten dat ik ontspannen ben, tijdens het lopen door de stad, of als ik iets lees voor mijn plezier en kom ik door associëren op andere nieuwe gedachtes.

Je kunt niet de hele dag met werk zoeken bezig zijn, het is ook zaak om andere dingen te doen, zoals sporten, een hobby, vrijwilligerswerk, bezigheden waar je energie van krijgt. Activiteiten die inspiratie opleveren en je even uit de groef halen van de plaat die Solliciteren heet. Probeer zoveel als mogelijk is deel te nemen aan (gratis) activiteiten die bijv. door vakgenoten georganiseerd worden of door een organisatie als De Broekriem. Al haal je er maar één nieuw idee uit dan is het al waardevol!

1 comments on “Hoe ziet jouw werkweek er uit nu je werkzoekend bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *