Iedere werkzoekende heeft een zetje in de rug nodig!

iedere-werkzoekende-heeft-een-zetje-in-de-rug-nodiggewooneenbaanIn deze column beschrijft Tommy Wieringa hoe hij door een recensie uiteindelijk een veel gelezen en succesvol schrijver werd. Hij kreeg een zetje in de rug van iemand die hij niet kende. Dat heeft iedere werkzoekende ook nodig!

Mijn voorlaatste opdracht bij Post NL heb ik te danken aan een dame die mij daar heeft voorgedragen en die ik nimmer in levende lijve heb ontmoet. De opdracht die ik op dit moment vervul bij Enexis heb ik ook te danken aan iemand die mij op een bemiddelingsbureau heeft gewezen.  De vakgenote die mij hierop attent gemaakt heeft ga ik binnenkort ontmoeten. Ik ben al meermalen positief verrast wat, soms onbekende mensen, allemaal voor je willen doen!

Kortom; een ieder heeft de steun of hulp nodig van iemand die je ergens op attent maakt of een vacature doorstuurt of je anderszins helpt om vooruit te komen.

 

 

 

2 comments on “Iedere werkzoekende heeft een zetje in de rug nodig!

    1. Inderdaad, eerlijk is eerlijk; ik heb nog nooit iemand begeleid die wild enthousiast was van het fenomeen solliciteren. Dat heeft niet de maken met de inspanningen die er voor moet doen, dat hebben mensen er best voor over, maar veel meer met het feit dat je heel vaak afgewezen wordt. Dat vindt niemand leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *