Mensen met een financiële achtergrond hebben het lastig op de arbeidsmarkt

Bron: AD

Door de enorme uitstroom van medewerkers bij banken en verzekeraars is het lastig voor mensen met die achtergrond ander werk te vinden. De laatste jaren is door outsourcing naar het buitenland en vergaande automatisering de werkgelegenheid in deze sector aanzienlijk teruggelopen. Dit geldt evenzeer voor andere grote organisaties die in het verleden aan omvangrijke groepen medewerkers werkgelegenheid boden in de administratieve sector. Dit betekent voor een (groot?) deel van deze werkzoekenden dat ze in een andere sector aan de slag moeten zien te komen. Daarnaast is het niet denkbeeldig dat zij andersoortig werk moeten gaan doen. Zich bekwamen in een ander vak waarin andere vaardigheden gevraagd worden. Bij- en omscholing is van belang!

1 comments on “Mensen met een financiële achtergrond hebben het lastig op de arbeidsmarkt

 1. Beste Jolet,

  Ik heb zelf 23 jaar in het bankwezen gewerkt op financiële afdelingen en ik kom ook regelmatig tegen dat ik niet geplaatst kan worden vanwege mijn bank achtergrond.
  Diverse uitzendbureau’s schrijven mij niet in omdat ik toch niet te herplaatsen ben.

  Ik heb ook lange tijd nagedacht aan bij- en omscholing maar dat duurt, voor een behoorlijke opleiding, algauw twee jaar. Het probleem wat je dan hebt, in mijn geval, is dat ik te oud ben (58 jaar) en geen werkervaring heb. In veel gevallen zal het dus ook niet meer helpen om je te laten bij- en her omscholen vanwege de leeftijd.

  Mvg,

  H.C. Wolthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *