Niet gezien, wel geroken!

Niet-gezien,-wel-gerokenGewooneenBaanSchoonheid is één van de waardes die ik aanhang.  Ik vind het belangrijk dat zaken goed verzorgd zijn en er mooi uit zien. Ik realiseer mij heel goed dat beauty in the eye of the beholder is en dat wat ik mooi vind een ander spuuglelijk kan vinden en andersom.  Ik had rozen gekocht, een speciaal soort met een grote kop. Ik kon mij voorstellen dat ze er heel mooi uit zouden zien als ze uit zouden komen. Ik twijfelde bij aankoop  al wel een beetje of ze dit daadwerkelijk zouden doen. Helaas kreeg ik gelijk, het zag er in beginsel mooi uit, maar de knoppen bleven dicht!! Na een week gewacht te hebben zette ik de rozen ’s avonds teleurgesteld in de keuken om ze de volgende dag weg te kunnen gooien. Ze hadden niet aan mijn verwachtingen voldaan, kat in de zak gekocht etc.  De deur van de keuken trok ik voor het slapen gaan achter mij dicht.  De volgende ochtend echter deed ik de deur open en een heerlijke bloemengeur kwam mij tegemoet!! Ik kan nog al eens sceptisch zijn en kwam in dit geval bij mijzelf op de koffie! Heel lerend voor mij!! Iets kan er niet mooi uit zien maar wel heel mooi zijn door later een heerlijke geur af te geven. Zo kan het ook zijn met andere zaken in het leven; een vacaturetekst die je niet aanspreekt maar waar bij nader onderzoek of na een eerste gesprek een leuke baan achter blijkt te zitten;  een sollicitatieprocedure waar je niets van verwacht die toch leidt tot een baan. Iets kan in eerste instantie niet zo gunstig ogen maar toch in werkelijkheid veel mooier uitpakken! Ik heb mijn lesje weer geleerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *