Opnieuw een aanhouder die wint!

Zo kan het gaan!

Mijn oud-collega (59) was na zijn vertrek bij zijn laatste werkgever al langere tijd op zoek naar een andere baan, dat ging niet zoals hij wilde. Hij merkte dat als hij solliciteerde hij soms per ommegaande een afwijzing kreeg. Dat vond hij zeer frustrerend. Wel lukte het hem om op een HBO instelling toe te treden tot de flexibele docentenschil en vakinhoudelijke lessen te geven voor 4 uur per week en was hij actief als studieloopbaanbegeleider van 2 klassen èn hij is daar eindexamenassessor. Hij bleef echter alert op geschikte vacatures en bekeek sites van organisaties.

Toen zag hij een vacature van Medewerker Mobiliteit voorbij komen bij een organisatie waar hij vanuit zijn laatste baan in het verleden mee te maken had gehad. Hij heeft direct contact gezocht met de vrouw waar hij toentertijd ook mee had gesproken. De organisatie had nog niet voldoende geschikte kandidaten gevonden en nodigde hem meteen uit voor een gesprek. Van het een kwam het ander en hij heeft de job gekregen! Ook hier blijkt dat alert zijn en het op de goede manier inzetten van je netwerk  kan leiden tot een andere baan. En vooral volhouden en van je eigen kwaliteiten blijven uitgaan!

4 comments on “Opnieuw een aanhouder die wint!

  1. een mooi bericht in doorgaans toch wat sombere tijden. Veel inzet, doorzettingsvermogen en gebruik van netwerkcontacten. Mooi

  2. Ik ben eind 2013 boventallig geworden bij Royal Bank of Scotland (voorheen deels ABNAMRO) en heb in 2014 kort gewerkt als uitzendkracht wederom bij ABNAMRO. Nu is het 2015 en werk ik weer kort bij ABNAMRO.
    Ik zie me niet zo snel weer aan het werk komen voor een langere termijn.
    Hetzelfde als veel 50+ werklozen . . ik solliciteer me een breuk, maar krijg vaak per ommegaande een afwijzing.
    Er wordt alleen maar gekeken naar leeftijd en het blijft voorlopig moeilijk om aan de bak te komen en te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *