Positief gebleven en definitief een nieuwe baan gevonden!

Ruim een jaar geleden heb ik geschreven over één van mijn cliënten (60) die bij zijn werkgever een nieuwe tijdelijke arbeidsplaats had verworven. Hij moest zich inwerken in een geheel nieuw vakgebied. Hij heeft toen besloten om een opleiding in deze richting te gaan volgen.

Maar zoals ik al aangaf; alles was tijdelijk. Zijn herplaatsingsperiode liep door en het einde kwam in zicht. Er werden gesprekken met hem gevoerd en commissies bogen zich over zijn status als herplaatser, het leek er op dat een einde van het dienstverband aanstaande was. Dan is het heel lastig om positief te blijven en de moed er in te houden bij de werkgever waar je al zoveel jaren werkt. Ook merkte hij dat managers waarmee hij in gesprek was voor ander werk niet goed op de hoogte waren van zijn ingewikkelde status. Binnen de overheid is alles goed vastgelegd maar soms wel heel ingewikkeld.

Zijn positieve instelling heeft hij vast kunnen houden. En ineens dook er uit onverwachte hoek een vacature op die veel raakvlakken had met zijn nieuw gekozen vakgebied.

En hij is het geworden! De herplaatsingsstatus is van de baan. Ik ben er van overtuigd dat dit mede te danken is aan zijn positieve houding naar zijn werkgever. Ik weet dat dit heel moeilijk is, maar blijf positief over een werkgever ook al word je (lange) dienstverband ontbonden of je tijdelijke contract niet verlengd!

2 comments on “Positief gebleven en definitief een nieuwe baan gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *