Samenvatting LinkedIn; gewoon doen!

Het valt mij op dat ik in veel LinkedIn profielen geen samenvatting zie staan, terwijl dit dé plek is om je zelf te profileren. Het is immers het visitekaartje van je profiel.

Ik heb al meermalen meegemaakt dat mensen op basis van hun samenvatting benaderd zijn met de vraag of ze interesse hebben in (ander) werk. Het is dus van belang om die dingen in je samenvatting te zetten die anderen prikkelen om met je te linken en/of contact op te nemen.

Zelf heb ik al een aantal keren een cliënt over gehouden aan mijn samenvatting. Door de juiste woorden te kiezen kun je meer vertellen over jezelf, wie je bent en wat je precies doet. Het kan in ieder geval de eerste reden zijn om contact met je te zoeken. En je hoeft niet zelf het wiel uit vinden er is genoeg informatie over samenvattingen te vinden via Google. Samenvatting; doen dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *