Hans 55 jaar

Jolet is het goede begin naar een nieuwe baan! Ze maakt Werk van Werk!

Na een 35-jarige loopbaan ben ik met al mijn werkervaring slechts een groentje op de arbeidsmarkt. Het voelt voor mij als eenzaam avontuur om vanaf mijn zolderkamer die gewilde nieuwe baan te gaan veroveren. Ik worstel met vragen als ; Hoe kom ik op deze arbeidsmarkt met mijn kennis, ervaring en interesse ooit weer aan het werk? Kom ik sowieso bij een werkgever aan tafel? Kan ik mijn potentiële nieuwe baas overtuigen dat ik de oplossing ben voor zijn probleem?

Jolet heeft mij in persoonlijke, heel directe gesprekken zeer goed laten nadenken over wat ik wil, hoe ik het ga aanpakken op een manier die bij mij past . In onze gesprekken zijn alle onderwerpen en gevoelens besproken. Geen vraag is overgeslagen. Jolet blijft doorvragen tot ze vindt dat het onderwerp helemaal besproken is.

Jolet haar directheid, de vinger op de zere plek leggen is soms heel confronterend. Zo maakte Jolet mij als voorbereiding op een sollicitatie gesprek duidelijk dat ik met mijn accent toch minder kans van slagen had. Door samen hard te oefenen is dit verbeterd. Door niks uit te weg te gaan ben ik ook wat dit betreft veel beter voorbereid op een sollicitatiegesprek.
Jolet heeft mij verbaasd dat ze heel goed wist wat mijn sterke kanten waren maar ook mijn valkuilen. Ze voelt ook haarfijn aan als het tegen zit.
Even contact hebben om de boel weer op de rails te zetten, weer zin en vertrouwen krijgen om door te gaan.

Coachen door Jolet is een synoniem voor hard werken, er tegen aan gaan, geen smoesjes, duwtje in de rug, heel erg meeleven, een draai om je oren, geen vraag of onderwerp is te gek en het gaat alleen om JOU!

En natuurlijk weet Jolet ook heel goed hoe een linkedin profiel te maken, een cv die bij mij past, dat netwerken wel leuk is, een motivatiebrief die de werkgever echt motiveert, een goede sollicitatiebrief te schrijven waarmee ik mijzelf echt “verkoop” en natuurlijk dat sollicitatiegesprek te voeren.

Na een langdurige periode van coachen kon ik Jolet vertellen dat “wij” een nieuwe baan veroverd hebben. Heerlijk om weer aan het werk te gaan, er weer bij horen.

Met een glimlach denk ik terug aan deze intensieve periode van samen werken, samen optrekken om het doel van die nieuwe baan te realiseren.

Jolet, Dank je wel!!!