Van tegenslag tot aan de slag!

Het is een regenachtige ochtend in mei en ik moet zelf op zoek naar ander werk. Mijn vorige opdracht is afgelopen. Iedereen denkt altijd dat het voor mij heel makkelijk is om aan ander werk te komen. Ik weet immers hoe dat moet en voor mij is het dus een fluitje van een cent.

Natuurlijk weet ik wat ik technisch moet doen, maar ook voor mij is het als 50+er net zo ingewikkeld en lastig om aan een andere opdracht of werk te komen als voor ieder ander. Ik zie mij nog zitten die maandagochtend; ik had mijzelf als eerste opdracht die dag het updaten van mijn CV gegeven. Dat had ik gedaan en ook al, zonder succes, gebeld naar een advertentie om meer informatie te vergaren.  

Dan komt er op LinkedIn een opdracht voorbij die mij geschikt lijkt, ik bel en krijg te horen dat ik snel moet reageren. Op dat moment ben ik blij dat mijn CV op orde is. Ik word uitgenodigd voor een gesprek en men ziet het wel met mij zitten. Alle papieren worden in orde gemaakt, maar er komt helaas nooit een startdatum, er waren teveel freelancers aangenomen. Ook een andere opdracht waarmee ik bezig ben gaat niet door. Kortom; ik sta weer op 0 en zal verder moeten zoeken. Een aantal weken later lukt het mij om toch een opdracht te vinden. Intussen werk ik al ruim 1,5 jaar met heel veel plezier voor deze opdrachtgever.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *