WW Vaak lager en korter dan gedacht!

Bron: AD

Nog heel regelmatig spreek ik toekomstige werkzoekenden die er vanuit gaan dat als zij
WW krijgen, zij 70% van hun laatst verdiende salaris
zullen ontvangen. Zij houden dan geen rekening met het maximum dagloon dat de WW kent. In dit artikel wordt dat nog eens toegelicht. Wat betreft de duur van de WW-uitkering sprak ik kort geleden iemand die een 3-tal jaren in loondienst had gewerkt, voor die tijd was zij zelfstandige geweest. Omdat zij niet aan de 4 uit 5 eis voldoet (een regel waarbij je minimaal 4 kalenderjaren moet hebben gewerkt), krijgt zij maar 3 maanden WW!

 

4 comments on “WW Vaak lager en korter dan gedacht!

  1. Op de site van het UWV kun je zelf, wanneer je werkloos dreigt te raken, goed en eenvoudig uitrekenen hoe lang je recht hebt op een uitkering en op welk uitkeringsbedrag je ongeveer uit zult komen. Pas dus op dat je niet uitgaat van algemene informatie uit de media. Zij spreken vaak alleen over de maximum uitkeringsduur van 38 maanden, maar jouw eigen persoonlijke situatie wijkt daar veelal vanaf!

  2. ik ben sinds begin dit jaar werkeloos, maar had tot Oktober een salaris omdat ik boventallig verklaard ben en voor 6 maanden in Garden Leave was geweest. Veel pogingen gedaan om iets te vinden maar de grootste struikelblok is nog steeds de leeftijd. Ben een 55-plusser. Voor wat betreft de ww uitkering is inderdaad shocking en dat voor 38. Maanden.
    Liever niet dus! Maar je wordt dus in al jou streven naar werk door velen ”Gepest’ ook door mededelingen in de media wordt dit in feite gedaan lees het bericht van minister Ascher over robotisering.

    Toch wens ik iedereen veel succes. Mijn status quo staat nog steeds in positive vibes.

  3. Beste Chris,
    Jammer dat je je baan bent kwijt geraakt! Ik hoop dat je er in zult slagen iets anders te vinden. Als ik naar je LinkedIn profiel kijk dan heb je daar nog een hoop aan te doen overigens. Volg een training bij iemand. Als je in de negatieve spiraal blijft zitten dan kom je er zeker niet. Gisteren belde één van de mannen die ik begeleid; hij heeft een baan gevonden, is 2 jaar werkloos (58) en nu dus weer aan de slag. Ik ga binnenkort nog een stukje aan hem wijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *